Jak se starat o sójovou svíčku?

Starání o sójovou svíčku může prodloužit její životnost a zajistit, aby poskytovala optimální výsledky. Zde jsou některé tipy na péči o sójové svíčky:

  1. První spálení: Při prvním použití nechte svíčku hořet dostatečně dlouho, aby se celý povrch vosku roztavil. To pomůže zabránit vytvoření "svíčkového tunelu" a zajistí rovnoměrné hoření v budoucnu.

  2. Krátké a dlouhé hoření: Sója má paměť. Pokud svíčku necháte hořet jen krátce, vytvoří se "svíčkový tunel". Naopak při dlouhém hoření se povrch svíčky roztaví rovnoměrně. Ideální je nechat sójovou svíčku hořet alespoň 1-2 hodiny každý den.

  3. Stříhání knotu: Před každým zapálením svíčky je vhodné zkrátit knot na délku asi 0,4-0,6 cm. Kratší knot zabraňuje vzniku černých sazí a zlepšuje celkový vzhled a výkon svíčky. Na zastříhnutí knotu můžete využít naše designové nůžky.

  4. Chladnutí před opětovným zapálením: Než znovu zapálíte sójovou svíčku, počkejte, až se povrch vosku zcela ochladí. To může zabránit deformacím nebo nerovnostem na povrchu.

  5. Chráníme před průvanem: Sójové svíčky jsou citlivější na průvan než některé jiné typy svíček. Pokud je to možné, umístěte svíčku na bezpečné místo bez průvanu.

  6. Bezpečné prostředí: Vždy umisťujte svíčky na stabilní a nehořlavý podklad. Nikdy nenechávejte hořící svíčky bez dozoru a ujistěte se, že jsou umístěny mimo dosah dětí a domácích zvířat.

S těmito jednoduchými kroky si můžete užívat sójové svíčky s maximálním výkonem a bezpečností.